Over Ons

Wie zijn wij?

Wij zijn de Raad van Jeugdambassadeurs en zijn samengesteld uit 24 kinderen tot 12 jaar en wij vertegenwoordigen alle basisscholen van Maassluis. We zijn aan het begin van het schooljaar gekozen op onze school en daarna beëdigd door de burgemeester. We hebben toen beloofd dat wij ons best gaan doen als jeugdambassadeur.

Wat willen wij?
Timo: ‘Een Jeugdambassadeur is één van de kinderen die kinderen uit Maassluis vertegenwoordigen en proberen Maassluis beter te maken en schoner’. Wij willen de gemeente helpen door mee te doen en mee te denken over het jeugdbeleid, over armoede, over het milieu, over omgang met elkaar, kortom over van alles en nog wat wat met ons en de toekomst van Maassluis te maken heeft.

Wat doet een jeugdambassadeur allemaal?
Justin: We vergaderen over projecten en denken na over goede ideeën zoals hoe we het milieu kunnen verbeteren. Colin vult aan: overleggen, praten, leren, uitleggen, luisteren en je mening geven’. We hebben dit jaar gewerkt aan ons kunstproject ‘Tijdloze Tijdmachine’, hier lees je later meer over, we hebben afval verzameld langs de waterweg, we hebben geleerd hoe het er in de Haagse politiek aan toe gaan en hoe het in Maassluis werkt’. Heel leuk en interessant was de Kindersummit in Den Haag, dat was echt het aller leukste! En nu hebben we ook nog een website en een magazine gemaakt. O ja, en prinses Laurentien hebben we ook nog ontmoet toen ze langs kwam voor de onthulling van de E-nose! We komen elke drie weken bijeen met de kinderrechtencoach van Maassluis.

Wat is jouw doel als jeugdambassadeur?
Tobey: ‘Een mooiere wereld maken voor de kinderen van Maassluis en daarna natuurlijk de rest!’
Beni: ‘We denken ook aan de toekomst van onze kinderen!’ 😉 Ook is het belangrijk dat we ervoor zorgen dat andere kinderen ook weten wat er allemaal in Maassluis kan en moet gebeuren. Daarom hebben we ook een magazine gemaakt.

Wat heb jij geleerd?
Leo: Eigenlijk van alles, zoals debatteren en discussiëren,
Eldrion: ‘Ja en hoe je moet vergaderen’.
Tessa: Ook over natuur en milieu en wat duurzaamheid is hebben we veel geleerd’. Het was ook heel leuk en interessant om de kinderen van de andere scholen te ontmoeten en te horen wat er daar op school en in de buurt allemaal gebeurd. Ook weten we nu wat de kinderrechten zijn en wat dat betekent ook voor kinderen in Maassluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *